Suntem o echipă tânără, dincolo de orice vârstă am avea.

Suntem, în primul rând părinți, apoi suntem medici, pedagogi, psihologi, economiști, iar în concepția noastră, cea mai bună meserie, cea mai importantă, cea mai semnificativă, este cea de educator. Educația copiilor, atât dinspre pedagog, cât mai ales dinspre părinte, este o lucrare Divină! Învățăm să căutăm pentru copiii noștri o hrană spirituală vie, proaspătă și să o absorbim așa cum absorbim razele Soarelui dimineața: o hrană simplă, puternică, ce luminează, ce îndestulează, ce învie!
Credem în noi, credem în inimile noastre, credem în mintea noastră pentru că ea începe să facă parte, încet-încet, din această măreață rațiune universală.
Suntem un număr destul de mare de adulți la numărul de copii din Ținut, dar credem cu tărie că, pentru a realiza misiunea noastră, este necesară această echipă.
Fiecare membru al echipei are rolul de a susține și îndrumă cu răbdare, pace și deschidere sufletească fiecare copil din Ținutul Soarelui. Suntem o familie… o comunitate… și ne dorim să fim tot timpul o oază de BUCURIE.

BUCURIA este calea evoluției noastre ca ființe mărețe pe acest Pământ !

 

ANAMARIA  BUZAȘ
Coordonator Centru 

 De ce copiii ?
Copiii sunt ființe mărețe, prin care avem șansa să ne observăm, simțim și cunoaștem. Alături de ei, noi, adulții, putem fi în toată splendoarea și măreția noastră. În tot acest timp, avem ocazia de a face parte dintre cei care înțeleg nevoia lor de a fi liberi, de a-și manifesta potențialul în varianta lor proprie.

De ce în Ținutul Soarelui ?
Ținutul Soarelui este o cale de a fi liber și, în acelasi timp, responsabil de ceea ce ești, simți și alegi să manifești !
Mulțumesc Echipei din acest Ținut și, nu în ultimul rând, copiilor care dau sens acestei Căi și părinților acestora care și-au deschis sufletul către noi.

 

RAMONA  ELECHEȘ
Responsabil economic

De ce copiii ?
Visul meu de mică era să devin învățătoare, dar nu mi-am urmat acest vis, iar acum am fericita șansă să stau printre copii. Iubesc copiii și sunt mamă a doi copilași minunați.
Copiii sunt cei care ne învață iubirea necondiționată, răbdarea, fericirea și împlinirea.
EI sunt cei care ne ajută să ne schimbăm, să fim mai buni, mai rabdatori și mai iubitori.
Îmi place să fiu în mijlocul copiilor, să le văd chipurile și zâmbetele lor fericite și să fiu lângă ei atunci când au nevoie.

De ce în Ținutul Soarelui ?
Castelul este un loc magic !
Înainte să fac parte din echipa Castelului am fost un părinte care își ducea copilul în acest loc minunat.
Ceea ce m-a atras la Castel a fost modul în care copiii erau iubiți, ascultați și îngrijiți.
Aici, la Castel, am întâlnit un colectiv prietenos și cald, unde copiii sunt tratați cu multă dragoste și înțelegere, așa cum toți copiii ar trebui să fie tratați.
Este locul unde copilul este în centrul atenției și pentru toată lumea de aici cel mai important lucru este binele, fericirea și liniștea acestuia.
Castelul este un loc minunat !

ROXANA LAURA MOLDOVAN
Pedagog

De ce copiii ?

Deoarece sclipirile din privirile LOR îmi dau SPERANȚĂ. 
Deoarece CRED cu tărie în Lumea LOR și o consider ca fiind ideală, locul perfect în care doresc sa FIU.
Deoarece IUBIREA Lor îmi dă aripi ❤️ și puterea să fiu ” versiunea mea cea mai bună”❤.

De ce în Ținutul Soarelui ?

Consider că acesta este locul de vis în care  eu, copilul meu și copiii cu care intru în contact, putem crește în PACE, IUBIRE și 
ARMONIE.
 
 

MARIA  JURAVLE
Educator

De ce copiii ?
Visul meu a fost să lucrez cu copiii sau bătrânii.
Copiii sunt cei mai buni învățători pe care îi poți întâlni. Îți scot în evidență atât calitățile cât și lucrurile pe care le poți îmbunătăți la tine. 
Pentru mine sunt niște mici înțelepți alături de care te bucuri de momente magice.

De ce în Ținutul Soarelui  ?
Mă bucur că lucrez la Castel datorită viziunii asupra copilului, a iubirii și acceptarii necondiționate a acestuia. De asemenea este un loc prielnic pentru dezvoltarea personala, alături de un colectiv minunat.

 

MIHAELA  MICU
Educator

De ce copiii ?
Pentru că îmi plac foarte mult copiii, am foarte multă răbdare cu ei și îi iubesc enorm.
Sunt ființe pe care nu te poți supăra. Ei au nevoie de foarte multă iubire, dragoste și atenție din partea noastră, a adulților.  Mă ocup de acești copilași ca și cum ar fi ai mei.

De ce în Ținutul Soarelui ?
Tot personalul din acest centru este atent cu acești copii și îi protejează.
Au multă libertate, cresc în armonie. Este o a doua familie, atât pentru ei cât și pentru noi.
Mie îmi place foarte mult Castelul, mai bine zis, locul meu muncă !
Vin cu drag aici. Colegele mele sunt niște persoane deosebite.

 
 

NADIA  COSTE
Educator

De ce copiii ?
Ca orice fetiță care visează ce-si dorește, dorința mea era să devin “Mămică”.
Copiii sunt pentru mine o oază de liniște, iubire, fericire și pace.

De ce în Ținutul Soarelui ?
Cred cu tărie că nu eu am ales locul ci locul acesta m-a ales pe mine.

OANA BOLOLOI
Educator

De ce copiii?

Pentru că un copil poate oricând să îl învețe pe un adult 3 lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește. (Paulo Coelho)

De ce în Ținutul Soarelui?

Pentru că este un loc minunat, cu oameni minunati, dornici să împartă bucurie și iubire tuturor celor care ne deschid poarta.

 
 

ANA TIPLEA
Asistent grupă

De ce copiii ?
Deoarece ei sunt tot ceea ce e mai PUR și mai FRUMOS în lume. Atracția față de copii am simțit-o dintotdeauna; în copii mă regăsesc pe mine însămi.

De ce în Ținutul Soarelui ?
Pentru mine, Castelul este o a doua CASĂ, unul dintre locurile care îmi oferă împlinire și liniște.

PETRU  GOLBAN
Kinetoterapeut

De ce copiii ?
Este un dar frumos acela de a avea privilegiul de a-mi desfășura activitatea pentru copii și împreună cu ei.
Am avut norocul să fiu binecuvântat cu prezența lor încă de la începutul carierei mele de kinetoterapeut.  Prima experiență profesională în acest domeniu s-a desfășurat într-un centru pentru copii cu dizabilități.
Prezența lor este dezarmantă într-o primă fază, deoarece ei nu sunt deloc preocupați de imaginea socială pe care fiecare dintre noi adulții am ajuns să ne-o formăm în timp.
Pe ei îi interesează și rezonează doar cu esența oamenilor, si au deschidere față de ei, pentru că le împărtășesc această viziune.

De ce în Ținutul Soarelui?
Copilul meu și acest centru educațional m-au ajutat să mă dezvolt foarte mult ca și persoană, individ.
Lucrez în acest centru deoarece vreau să îi ofer fiului meu o altă viață, o altă viziune asupra vieții.  Doresc să transmit informațiile mele acestor copii pentru că ei sunt viitorul nostru.

 
 

GABRIELA  MÂNTULESCU
Responsabil sănătate

De ce copiii ?
Iubesc oamenii. Iubesc copiii. Sunt la vârsta la care simt copiii cu dragoste, înțelepciune și curaj.
Lângă ei TRĂIM sincer, adevărat, frumos, cald și altruist.
Mulțumim pentru copiii dumneavoastră !

De ce în Ținutul Soarelui?
“Ținutul Soarelui” e un loc plin de căldură, de zâmbete, de voie bună, de cântece, de joacă în aer liber, de voci zglobii, în care copilul și adultul se dezvoltă liber și frumos.

 

ORNELA  VANEA
Responsabil sănătate

De ce copiii ?
Pentru că atunci când faci ceea ce îți place ești fericit.

 De ce în Ținutul Soarelui ?
Pentru că este locul de dezvoltare a copilului într-o atmosferă de caldură, apreciere și îndrumare care produce bucurie, uimire și respect.

 
 

CAMELIA  DRON
Medic pediatru

De ce copiii ?
Poate că nu suntem capabili să pregătim viitorul pentru copiii noştri, dar putem cel puţin să ne pregătim copiii pentru viitor.   Franklin Delano Roosevelt
Cea mai bună pregătire pentru viitor a copiilor începe cu asigurarea unei dezvoltări sănătoase și armonioase.

De ce în Ținutul Soarelui ?
Datoria de medic precum și cea de părinte sunt cele care mă ghidează în a ajuta alți părinți să-și pregătească copiii pentru viitor.
Ținutul Soarelui fiind un centru în a cărui filosofie se află pedagogia alternativă, care vine în încurajarea parenting-ului conștient, este un mediu excelent unde părinții pot primi informații de calitate.