EDUCATIE CONTINUUM – EDUCATIA VIITORULUI

Plecand de la principiul Continuum, prin care copilul este sustinut in propriul sau ritm, printr-o dezvoltare in care fiecare etapa decurge firesc din cea anterioara, fara rupturi sau salturi (…vezi Conceptul Continuum), aplicam acest suport pe tot parcursul evolutiei acestor fiinte minunate, copiii. 

Aici ne aliniem cu Intelegerea aplicata in Scoala Democratica (…vezi Scoala Democratica), prin care copiii sunt respectati pentru ceea ce sunt, sustinuti in ritmul lor, indrumati in labirintul explorarii vietii si, nu in ultimul rand, incurajati sa se vada si sa se exprime in ceea ce cred, simt si pot, fiind capabili de a lua decizii prin vot in rand cu indrumatorii, adultii sau comunitatea.

Am ales sa implementam aceasta viziune a Copilului liber, si in acelasi timp, responsabil de ceea ce este, face si simte, prin abordarea integralista a potentialului sau interior. Aici vorbim de Inteligentele cu care este inzestrat nativ si de manifestarea acestora intr-un mod natural, autentic si plin de Iubire.

 

  Prin urmare, ne insusim un Stil de Viata sanatos prin care Copilul se BUCURA de:

 • un mediu armonios care sa-i ofere protectie si siguranta prin modul in care este vazut, inteles, tratat si respectat atat la nivel fizic, prin hrana, igiena si ritm al zilei, cat si la nivel sufletesc, prin blandete, respect si recunostinta a maretiei care este;
 • un mediu stimulativ pentru manifestarea a ceea ce este atat cognitiv, cat si emotional si creativ, si nu in ultimul rand, kinestezic – cheia care-i deschide toate celelalte capacitati ( pentru mai multe detalii va rugam sa studiati pagina “Stil de viata sanatos”)
 • un mediu echilibrat care sa-l sustina pe parcursul primilor 7 ani, si nu numai, care se bazeaza pe intelegerea si insusirea Respectului, Increderii in fortele proprii si a Libertatii responsabile, fara a fi introdus in lumea conditionarii prin pedeapsa si recompensa si care sa-i permita manifestarea BUCURIEI.

Toate acestea le realizam prin:

 • spatiu fizic propice – ne bucuram in Tinutul Soarelui de doua spatii mari, deschise si armonioase in care imbinam elementele naturii  (spatiu verde, copaci, parau si padure) cu viata nostra de zi cu zi,
 • echipa formata din oameni care au in comun iubirea fata de Copii,  prin ocrotire, sustinere si indrumare a acestora (nr. de adulti este o   treime din nr. de copii din Tinutul Soarelui),
 • Educatia Viitorului – educatie care are ca si fundatie intelegerea faptului ca acesti Copii sunt cei care vor impamanta o alta etapa a vietii noastre pe acest pamant minunat; o etapa in care competitia, fuga dupa recunoasterea exterioara, agitatia si nerabdarea mintii de astazi sunt inlocuite cu dezvoltarea personala, recunoasterea maretiei interioare, pacea si armonia vietii proprii, respectul si recunostinta de a fi aici si acum, si nu in ultimul rand, compasiunea si iubirea pentru noi insine si pentru noi impreuna… LIBERTATEA RESPONSABILA !
 

 

  In concluzie, alegem sa ajungem la:

 • Copilul integrat in maretia sa
 • Copilul increzator in propria lui fiinta
 • Copilul entuziasmat de ceea ce este si face
 • Copilul responsabil de alegerile sale
 • Copilul liber sa fie BUCURIE