HRANIRE SANATOASA

Avem convingerea ca trupul si sufletul unui copil se hraneste din tot ceea ce absoarbe din mediu. Puritatea conduitei alimentare este totusi crucial in dezvoltarea sa.

Primii ani de viata ai copilului sunt caracterizati de o crestere si o dezvoltare accelerata, fiecare etapa a cresterii avand anumite particularitati din punct de vedere al dietei alimentare potrivite.

Toata aceasta evolutie spectaculoasa pe plan fizic si emotional este posibila datorita acumularii unei mase mari de tesut muscular, cresterii lungimii si densitatii oaselor, dezvoltarii creierului si imbunatatirii coordonarii sistemului nervos. Nutritia adecvata, echilibrata si diversificata ramane cea mai sigura cale de a avea un copil sanatos si bine dezvoltat.

O alimentatie echilibrata in primii ani de viata determina dobandirea unor obiceiuri alimentare sanatoase si in anii urmatori, contribuind astfel la o dezvoltare armonioasa a copilului.

Atunci cand vorbim despre obiceiuri alimentare trebuie sa avem in vedere atat tipul, calitatea si modul de preparare al alimentelor cat si  orarul, regularitatea meselor si felul in care mancam.

Prin urmare, venim in intampinarea dumneavoastra cu hrana vegetariana si program de educatie a conduitei  hranirii, atat pentru copii, cat si pentru parinti si comunitate.

“Sanatatea este mai mult decat absenta bolii. Sanatatea este asociata cu starea de bine si calitatea vietii” National Academy of Science 2001

 Din ce în ce mai mulţi oameni îmbrăţişează acest mod de viaţă ştiind că o dietă vegetariană echilibrată şi diversificată, fără carne, poate asigura necesarul de substanţe nutritive de care are nevoie organismul.

Omul e ceea ce traieste, simte si mananca. Acest concept sta la baza construirii unei fundatii sanatoase a fiintei copilului. Pe tot parcursul zilei, ne adaptam in mod activ la nevoile copiilor, iar momentul mesei este inca un prilej de a cultiva linistea in suflet, tihna si bucuria de a ne hrani, de a asimila tot ce are natura mai bun sa ne ofere.

Am ales un proiect de hranire sanatoasa prin meniul ovo-lacto-vegetarian care sa contina in mod echilibrat, toate elementele de care are nevoie un organism in crestere. Meniurile sunt atent formulate de catre nutritionistul nostru, in stransa colaborare cu firma de catering ( Exclusiv Catering), si sunt puse la dispozitia parintilor spre a fi consultate.

Nota:  Evitam consumul de zahar, cacao si conservanti. Consumam apa de la filtru propriu.

Un aspect la fel de important ca cel al hranei, este atmosfera in care facem acest lucru: relaxare, recunostinta, respect, bucurie, armonie.

 

 

“ Ceea ce le dam de mancare copiilor nostri astazi, va conta pentru viitorul lor maine. O alimentatie sanatoasa este cea mai buna forma de medicina preventiva cunoscuta de om.”