STIL DE VIATA SANATOS

Integram procesul educational intr-un stil de viata sanatos:

 

  1. In explorarea corpului fizic si a functiilor sale ne ajuta Gabi, asistenta medicala. Pe tot parcursul programului nostru, pe langa faptul ca este alaturi de copii la nevoie, se ocupa si de cultivarea respectului, intelegerii functionalitatii si frumusetii corpului fizic, atat in randurile copiilor, cat si al adultilor.
   (…vezi  “Corpul fizic”)
  1. Programele de miscare se ragasesc atat in curricula noastra, cat si in activitatile optionale. Suntem atenti la dezvoltarea miscarilor de mare amplitudine, la dezvoltarea motricitatii fine (ex. taiatul cu foarfeca, insirat margele pe sfoara, introdus obiecte mici in recipiente etc) deoarece, toate acestea, ajuta la dezvoltarea personalitatii copilului, influentand favorabil capacitatea lui intelectuala si sociala. Aplicarea acestor programe revine kinetoterapeutului nostru, Petru, cu care realizam o serie de programe interne, de preventie in domeniul motricitatii generale (…vezi EU SUNT MISCAREA)
 • Cu bucurie in suflet, consideram ca preventia blanda si naturala este cea mai  sanatoasa abordare a bunastarii fizice si emotionale a copiilor si a parintilor acestora. De aceea, dupa caz, putem integra in program sesiuni de reflexoterapie, realizate de catre Sorina Lutas, reflexoterapeut. Aceste sesiuni ajuta la stimularea imunitatii copiilor, acordand atentie deosebita sistemelor endocrin si limfatic, ceea ce va avea efecte emotionale pozitive, acordand suport organismului in a gestiona mai eficient afectiunile de sezon.

  Aromoterapia vine in completarea unei atmosfere zilnice armonioase, plina de pace in suflet, ajutand copiii sa se linisteasca si sa se elibereze de posibile descarcari emotionale, intr-un mediu sigur si empatic. Astfel, vom folosi uleiurile esentiale in momente cheie ale zilei: dimineata la venire, la masa, la somn sau in orice moment in care simtim ca aromele il pot sustine in manifestarea sa.

  Masajul aromoterapeutic este pus la dispozitia copiilor si parintilor in scopul prevenirii si ameliorarii unor stari specifice. Efectuata la cerere, aceasta terapie are efecte imediate, actionand eficient la nivel fizic, dar si subtil. Se pot observa imbunatatiri in starea generala a copilului, in rezistenta dobandita la nivel imunitar, in rapiditatea cu care isi revine dintr-o afectiune specifica, la nivelul comportamentului, in modul de a gestiona anumite situatii emotionale si sociale.

  Periodic, parintii sunt invitati sa participe la discutii si workshopuri, menite sa ii ajute sa aplice conceptele terapiilor holistice si acasa.